ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΠΑΙΔΙΑ & ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό καλό είναι να γίνεται στην ηλικία των 6–7 ετών. Προληπτική θεραπεία που εφαρμόζεται σε μικρή ηλικία μπορεί ν’ αποτρέψει τη χειροτέρευση του προβλήματος ή και ακόμη να εξαλείψει την ανάγκη της ορθοδοντικής θεραπείας σε μεγαλύτερη ηλικία. Είναι λάθος να περιμένουμε το παιδί να χάσει τα νεογιλά δόντια προτού το πάμε στον ορθοδοντικό, διότι υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις σαφή πλεονεκτήματα στη διόρθωση ορθοδοντικών προβλημάτων σε νεαρή ηλικία. Προβλήματα που δεν διορθώνονται νωρίς μπορεί να είναι δυσκολότερο να αντιμετωπισθούν αργότερα. Ο ορθοδοντικός μόνο μπορεί να κρίνει τον κατάλληλο χρόνο έναρξης της θεραπείας.

child-1
Ορθοδοντική Θεραπεία Παιδιών | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η ορθοδοντική δεν αποκλείει αθλητικές ή άλλου είδους δραστηριότητες. Σε μερικά αθλήματα, όπου υπάρχει φυσική επαφή μεταξύ των παιδιών (π.χ. ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.ά.), μπορούν να χρησιμοποιηθούν προστατευτικά «προφυλακτήρες του στόματος» (mouth guards). Σε μερικές περιπτώσεις, η ομιλία μπορεί να επηρεαστεί για 2-3 μέρες.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, επιτυγχάνεται μόνιμη σημαντική βελτίωση. Τα δόντια, όμως, δεν παύουν να είναι μέλη του ανθρώπινου σώματος και να υπόκεινται και αυτά σε κάποιες αλλαγές με το χρόνο. Η ευσυνείδητη τήρηση των οδηγιών του ορθοδοντικού και η χρήση των μηχανημάτων διατήρησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος ελαττώνει σημαντικά πιθανές αλλαγές των σχέσεων και θέσεων των δοντιών μετά τη θεραπεία.

Ορθοδοντική Θεραπεία Παιδιών | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα & Τετάρτη09:00 - 15:00
Τρίτη & Πέμπτη09:00 - 14:00
16:00 - 20:00

Παρασκευή9:00 - 14:00
(όχι πάντα απόγευμα)16:00 - 20:00

Κλειστε Ραντεβου

Κλείστε τώρα ραντεβού για να συζητήσουμε με λεπτομέρειες ότι σας απασχολεί αλλά και να ξεκινήσουμε άμεσα τη θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Θα χαρούμε πολύ να σας συμβουλεύσουμε!

Επικοινωνία+30 26610 35087