ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα σιδεράκια (ορθοδοντικά άγκιστρα) φέρουν σχισμές από όπου περνά και δένεται το ορθοδοντικό σύρμα, το οποίο είναι και υπεύθυνο για τη μετακίνηση των δοντιών. Το ορθοδοντικό σύρμα είναι κατασκευασμένο από εξειδικευμένα κράματα, όπως Νικελίου-Τιτανίου, ή από ανοξείδωτο ατσάλι. Το σύρμα δένεται με άλλο λεπτότερο σύρμα ή λαστιχάκια πρόσδεσης στα άγκιστρα, και οι ασκούμενες πιέσεις, που δημιουργούνται από το σφίξιμο του σύρματος, προκαλούν τη μετακίνηση των δοντιών.

Σιδεράκια | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα
Διαφανή Κεραμικά Σιδεράκια | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΔΙΑΦΑΝΗ / ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα διαφανή σιδεράκια προσομοιάζουν το χρώμα του δοντιού και είναι πολύ διακριτικά. Η μόνη διαφορά τους από τα μεταλλικά σιδεράκια είναι το υλικό κατασκευής και η υψηλότερη αισθητική τους χωρίς όμως να μειονεκτούν στην αποτελεσματικότητα.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Η ορθοδοντική θεραπεία με αόρατους κινητούς νάρθηκες είναι μια σχετικά πρόσφατη μέθοδος χωρίς σιδεράκια. Τα δόντια της άνω και κάτω γνάθου ψηφιοποιούνται και προγραμματίζονται οι οδοντικές μετακινήσεις από την αρχή ως το τέλος σύμφωνα με τις ανάγκες της θεραπείας και τις οδηγίες του ορθοδοντικού. Με την έγκριση της σχεδίου θεραπείας ακολουθεί η τρισδιάστατη εκτύπωση μιας σειράς διαφανών ναρθήκων οι οποίοι μετακινούν σταδιακά τα δόντια στις επιθυμητές θέσεις. Ο/η ασθενής πρέπει να φορά τους νάρθηκες όλο το 24ωρο, εκτός από το φαγητό και το βούρτσισμα των δοντιών, και να τους αλλάζει διαδοχικά περίπου κάθε 2 εβδομάδες.

Διαφανείς Νάρθηκες | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα
Γλωσσικά Σιδεράκια | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι μεταλλικά και κατασκευάζονται κατά περίπτωση με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας συνήθως στο εξωτερικό. Τα γλωσσικά σιδεράκια αποτελούν την πλέον αισθητική επιλογή διότι δεν είναι καθόλου εμφανή.

ΑΥΤΟΔΕΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Η διαφορά με τα κλασσικά σιδεράκια έγκειται στο ότι το σύστημα αυτό δεν χρησιμοποιεί ελαστικές προσδέσεις, αλλά ένα κυλιόμενο μηχανισμό που ασφαλίζει το σύρμα μέσα στο άγκιστρο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα τους είναι η ταχύτερη τοποθέτηση και αφαίρεση του σύρματος.

Αυτόδετα Σιδεράκια | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Τα μηχανήματα διατήρησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος τοποθετούνται κατά την τελευταία φάση της θεραπείας και αφού τα δόντια έχουν μετακινηθεί στις επιθυμητές θέσεις. Διακρίνονται δε σε κινητά και ακίνητα. Τα δόντια, όπως όλα τα μέλη του ανθρώπινου σώματος υπόκεινται και αυτά σε κάποιες αλλαγές με το χρόνο. Η ευσυνείδητη τήρηση των οδηγιών του Ορθοδοντικού και η χρήση των μηχανημάτων διατήρησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος ελαττώνει σημαντικά τυχόν αλλαγές των σχέσεων και θέσεων των δοντιών μετά τη θεραπεία.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Τα ακίνητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σύρμα που κολλιέται επάνω στα δόντια που επιθυμούμε να σταθεροποιηθούν. Η τοποθέτηση του σύρματος γίνεται από τη μέσα πλευρά των δοντιών και δεν είναι ορατό.

Διατήρηση Ορθοδοντικού Αποτελέσματος | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΚΙΝΗΤΑ

Τα κινητά μηχανήματα είναι πιο ογκώδη και συνήθως είναι μερικώς ορατά. Ο χρόνος που φοριούνται τα μηχανήματα διατήρησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος ποικίλλει κατά περίπτωση.

Μασελάκια | Ορθοδοντικός στην Κέρκυρα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κλείστε τώρα ραντεβού για να συζητήσουμε με λεπτομέρειες ότι σας απασχολεί αλλά και να ξεκινήσουμε άμεσα τη θεραπεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

+30 26610 35087